Biografija

Nadja Mrvaljevic, savetnik u ishrani, dijete i mrsavljenjeOsnovnu školu sam završila kao i sva druga deca, bezbrižno. Tada uglavnom drugi vode računa o vama, pa je valjda zato sve na svom mestu. Posle osnovne, upisala sam gimnaziju Svetozar Marković u Novom Sadu. Ozbiljne godine i ne baš tako ozbiljna životna faza, jer uživate u druženju i zaštiti grupe. Zastrašujuća sloboda izbora koja nastupi posle srednje škole je zapravo prvi ispit zrelosti. Tokom svojih srednjoškolskih dana, moj hobi je bilo manekenstvo. Nikada nisam želela da to bude moja karijera, ali sam uživala u putovanjima i upoznavanju drugih ljudi. Zbog toga sam i upisala Turizmologiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

Studenski život nudio je puno lične slobode, ali i zahtevao punu ličnu odgovornost. Odjednom imate tu čast da sami uređujete svoj život i projektujete svoju budućnost. Nimalo lako. Zbog toga su me preokupirale teme o stresu i zdravom, organizovanom načinu života, što je dovelo do toga da diplomiram na temu o zdravim programima ishrane i rekreacije u turizmu. Međutim, to nije bilo dovoljno. U kombinaciji sa mojim nekadašnjim hobijem, problemom gojaznosti i dijeta sa kojim sam se susretala na svakom koraku, shvatila sam da je to nešto što želim detaljnije da upoznam.

Engleska, kao jedna od najugroženijih zemalja Evrope kada je gojaznost u pitanju, nudi izuzetno cenjeno obrazovanje, posebno u oblasti dijetetike. Zbog toga se moja priča seli u London na dalja usavršavanja. Potpuno drugačiji pristup, novi način učenja i ispitivanja nije bio nimalo lak, ali neopisiva želja da naučim što više nije mi dala da posmatram nove obaveze kao teške, već samo kao zahtevne i prosvetljujuće. U Velikoj Britaniji, na BCNH, stekla sam zvanje nutricioniste, a master studije UWIC univeziteta završila sam naučnim radom na temu psihologije u programima mršavljenja. U knjizi je sve lakše, međutim trebalo je sve što znate primeniti i u praksi. Tu zahvalnost na poverenju dugujem mojim najbližima kojima ovim putem želim da zahvalim na volji i hrabrosti da mi veruju i pokušaju.

Trenutno radim kao personalizovani savetnih za zdravu ishranu kroz WAGA programe i vodim Detox centar u hotelu Aleksandar u Rafailovićima za mršavljenje, detoksikaciju i edukaciju o zdravijem načinu života.

Puno uspešnih dijeta, i još važnije, zadovoljnih ljudi, dali su mi ideju da osnujem WAGA sajt, a moja želja da budem što bolja u poslu koji radim, nastvalja se kroz dalja usavršavanja.

Nađa Mrvaljević, vaša WAGA

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *